Dirigent

 

Yvonne Peters studeerde dwarsfluit bij Emile Biessen aan het Utrechts Conservatorium. 
Vervolgens specialiseerde zij zich in het bespelen van de traverso.

Yvonne Peters volgde diverse opleidingen koor en orkestdirectie en heeft o.a. gestudeerd bij van Hans van den Hombergh en Oane Wiersma. 
Sinds 2014 is Yvonne Peters dirigent van Toonkunstkoor Dordrecht waarmee zij in 2015 de Maria Vespers van C. Monteverdi uitvoerde in samenwerking met De Witt Academy. Zij is tevens dirigent van de remonstrantse cantorij in Dordrecht. 
Momenteel wordt Yvonne vocaal gecoacht door de mezzosopraan Léonie Korff.

Een greep uit de werken die onder Yvonne's leiding zijn uitgevoerd:
de Johannes Passion, de Matthäus Passion en diverse cantates van J.S.Bach; de Matthäus Passion en cantates van G.Ph. Telemann; 
verschillende programma's van H.Purcell (o.a. Dido and Aeneas en de King Arthur); Die Schöpfung van J. Haydn; Misa a Buenos Aires van M. Palmeri en Eternal Light van H. Goodall. 

Met DWA in kleine bezetting, De Witt Consort, voerde zij o.a. de Kaffee Cantate, de cantate 'Ich habe genug', H-moll suite van J.S. Bach en muziek van H. Purcell en J. Blow.

Sinds 2000 is zij verbonden als docent Muziek en KUA/CKV aan het Altena College in Sleeuwijk en Yvonne is vennoot van Peters & den Hartog Muziek waar zij verantwoordelijk is voor de reparatie van houten blaasinstrumenten.